De workshop

In deze unieke in-company “coffee & learn” workshop leer je in 60 minuten speels en met humor anders naar je problemen te kijken. Hoe? Met behulp van 6 effectieve tools uit onder meer de positieve psychologie die je helpen om lichter te gaan leven. Dit zijn de tools die ik het meest gebruik in mijn praktijk en zelf ook het meeste profijt van heb. Dus grijp je kans om dit jezelf en je medewerkers ook te laten leren!

De e-learning

Vanwege de pandemie heb ik op verzoek van de workshop een leuke e-learning gemaakt. De e-learning wordt aangeleverd als Word-file en kan daardoor snel en probleemloos worden toegevoegd aan elk intranet of IT-omgeving dat wordt gebruikt binnen het bedrijf. Ook kun je het een eigen “feel” geven door je eigen foto’s toe te voegen.

De workshop en e-learning zijn er in het Engels en het Nederlands.

Voor wie is de workshop bedoeld?

Ik heb hem oorspronkelijk gemaakt als in-house workshop voor bedrijven en organisaties om in een uurtje de medewerkers een (duurzame!) mentale oppepper te geven. Een oppepper in de zin van: ze te helpen om structureel anders tegen dingen die het leven zwaar kunnen maken aan te leren kijken. Tegenwoordig is er veel onrust op het werk door bijvoorbeeld het (langdurige) thuiswerken, de impact van de pandemie, reorganisaties en overnames. Maar ook op het thuisfront ligt er vaak hoge druk door steeds toenemende mantelzorg, ziekte van partner en of kinderen, relatieproblemen etc.

En alles werkt op elkaar in. Niet voor niets is 1 op de 6 medewerkers uitgeblust na het werk en heeft 1 op de 7 last van burn-out. Zo gaf ruim 80% van deelnemers aan een enquête van Zorg voor Zaak aan de afgelopen vijf jaar met “levensloopstress” te maken hebben gehad waar ze niet goed mee om konden gaan. Twee derde had hierdoor werk verzuimd. En dat was nog voor maart 2020. Licht(er) leven met, en ondanks, alles wat nou eenmaal op je pad komt is voor velen moeilijk.

Wat leer je in de workshop / de e-learning?

Ik leer in de workshop iedereen zes basic life skills die helpen om anders met problemen om te gaan en waar je de rest van je leven zowel privé als op het werk wat aan hebt. Zodat je psychologisch flexibel(er) met, en om, de onvermijdelijke problemen die je nu hebt of vast nog gaat tegenkomen, kan omgaan. Want dat is mogelijk!

Dit zijn vaardigheden die we overigens naar mijn mening al als kind hadden moeten leren. Want hierdoor ben je in staat om je gemakkelijker te herpakken bij onverwachte dingen en zul je daardoor minder stress ervaren. Wat weer kan leiden tot een hoger welzijn en lager verzuim bijvoorbeeld.

Is een of meerdere dingen daarom hieronder van toepassing op jouw organisatie, jou en/of je medewerkers? Dan is dit echt een workshop voor jou!

 • Trek je iets niet meer en weet je niet goed wat je kunt doen?
 • Gaan je gedachten vaak met je aan de haal en wil je meer rust in je hoofd?
 • Moet je van jezelf heel veel en loop je daar vast in?
 • Heb je moeite met een bepaald persoon of misschien wel met jezelf?
 • Wil je gemakkelijker contact leren maken met andere mensen?
 • Of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat jezelf misschien meer kunt doen om lichter te leven?

De workshop en de e-learning bestaan uit handige, gelijk toepasbare oefeningen uit onder meer de cognitieve en positieve psychologie en de Acceptance en Commitment Therapie (ACT).

Handige weetjes

 • Ik geef de workshop in-house, dus niemand hoeft er de deur voor uit.
 • Het duurt ongeveer 1 uur.
 • De workshop is op werkdagen, maar op verzoek ook in het weekend.
 • De workshop kan al gegeven worden vanaf 1 persoon.
 • Je krijgt de oefeningen uiteraard op papier mee naar huis, inclusief een kleine attentie waar je ook mee hebt geoefend.
 • Het kan voor elke leeftijd vanaf 18 jaar (mijn oudste deelnemer was dik in de 80, en die vond het geweldig!).
 • Heb je bepaalde dingen die je wilt aanpakken in de workshop, dan ga ik dat aanpassen of toevoegen.
 • Wegens groot succes is er nu ook een deel 2. 🙂

Kosten

Voor een op maat gemaakte offerte voor de workshop en/of de e-learning, mail naar info@jnscoaching.nl.

Deze workshop was dus eigenlijk bedoeld voor bedrijven en organisaties, maar ik geef hem natuurlijk ook graag aan particulieren, mits dit Corona-proof kan. Want mijn missie is om iedereen te helpen lichter te leven. Mail naar info@jnscoaching.nl voor meer informatie.

LEUK IDEE BEDRIJVEN: Doe de e-learning of workshop in het kerstpakket of als Kerstcadeau.

LEUK IDEE SCHOLEN: Doe deze workshop als onderdeel van een studiedag of kick-off van het schooljaar.

LEUK IDEE PARTICULIEREN: Doe deze workshop met vriendinnen/vrienden als je gaat trouwen, jarig bent of een andere mijlpaal te vieren hebt. Of geef hem cadeau aan iemand die je lief is (en ja, daar valt “jezelf” ook onder! 😉 )


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *