Soms moet je jezelf gewoon even verwennen en jezelf iets lekkers gunnen. Als er mensen zijn in je huishouden met een gluten- en lactoseintolerantie ben je de (dure) sjaak als je dingen moet kopen. Als het er al is.

Ik bak gelukkig heel graag (sowieso elk weekend) en dit is een van mijn toppertjes. Je maakt het in vijf minuten met Ingrediƫnten die ik meestal standaard in huis heb (en anders doe ik erin wat ik wel heb). En je hebt geen oven nodig!

Hoe maak je dit (paleo, dus gluten en lactosevrije) taartje?

We nemen voor een middelgrote ronde taartvorm:

1.140 gr pure chocolade min 70% – ik gebruik lactosevrije chocolade met kokosbloesemsuiker;

2. een (halve) eetlepel ghee of (grasgevoerde) boter of bijv 50gr als je per se met grammen etc wilt werken. Het is puur om de chocolade beter te laten smelten en in je taart te doen.

3. 100 gr digestive biscuits, ik gebruik die van Schar (lactose/glutenvrij);

4. handje ongebrande pecannoten (had ik nog liggen) en grote hand ongebrande walnoten;

5. een handje/paar dadels (medjoul zijn het lekkerste vind ik, die zijn groot dan heb je er bijv 6 nodig, en anders bijv 100 gr kleine dadels);

6. handje rozijnen, kokossnippers of wat je ook maar lekker vindt om erdoor te doen. In het taart zitten kokossnippers als extraatje.

7. Ik heb nu ook een kop sterke espresso toegevoegd.

Bereiding:

Nodig: Keukenmachine (of stevige diepvrieszak en deegroller šŸ™‚ )

  1. Breek de chocolade in blokjes en smelt het met de boter au-bain-marie (dus in bijvoorbeeld een pannetje boven kokend water).
  2. Stop alle Ingrediƫnten behalve de koekjes in de keukenmachine en pulseer een paar keer (of stop het in een diepvrieszak en sla het met gedoseerde kracht in stukjes met de deegroller).
  3. Voeg de chocoladeboter toe en pulseer weer.
  4. Voeg de koekjes toe en pulseer weer. Ik vind het zelf lekker als je nog echt stukjes koek ziet en proeft. Wil je een egale taart, doe dan de koekjes gewoon bij stap 2.
  5. Stop het mengsel in een siliconen taartvorm in de ijskast en laat even goed koud worden. En voor je het weet is het taartje op.

Lekker met opgeklopte kokosroom of slagroom en vers fruit.

Categorieƫn: gezondheidRecepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *