Tsja, dan is het Pinksteren en is ineens de chocoladetaart die je eerder had gemaakt op. Geen probleem, denk je dan. Het is warm weer, we maken een lekkere bossenbessen blue velvet cheese taart. Ah, dan zie je dat iemand in huis alle (!) kokosmelk heeft opgemaakt. Zucht. Dan denk je ineens: ik ben niet voor 1 gat (lees: taart) te vangen. Ik heb nog nooit een lactose-glutenvrije kwarktaart gemaakt, dus dat wordt hem dan

Wat heb je nodig voor een medium (20 cm) taartje:

Bodem:

  • 200 gr dadels (liefst medjoul (10 stuks ongeveer) in verband met sappigheid)
  • 1 pak ongebrande pecannoten (of andere noten, ongebrande zijn gezonder maar gebruik gewoon wat je hebt liggen).
  • Eventueel wat kokosbloesemsiroop/honing/vanillepoeder voor de bodem wat zoeter te maken als je een echte zoetekauw bent

Vulling:

  • 1 pak diepvries fruit / vers fruit naar keuze
  • 2/3 pak lactose vrije kwark (of gewone kwark)
  • eventueel zoeten met kokosbloesemsiroop/dadelsiroop/honing etc
  • Eventueel (kokos)slagroom, vers fruit etc voor garnering

Hoe maak je het?

  1. Stop alles voor de bodem in de keukenmachine. Pulseer tot je een samenhangende massa hebt. Voeg eventueel wat water of kokosmelk of ander vocht naar keuze toe. Ik doe meestal ook wat vanillepoeder erbij.
  2. Doe de bodem in de taartvorm (ik gebruik alleen maar silliconenvormen, lekker handig en kleefvrij. Gebruik anders boter om eerst in te vetten).
  3. Doe de spullen voor de vulling in de blender en meng tot het een massa is. Doe dit op de bodem en laat (als dat nodig is) een uur of langer opstijven in de koelkast.
  4. Garneer naar keuze en eet lekker op!

Ik had graag een foto erbij gedaan van mijn mooie blauw/paarse taart (bosvruchten). Maar helaas, “computer says no”. Kijk anders op LinkedIn bij vandaag voor plaatje in mijn post met recept?

Categorie├źn: gezondheidRecepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *