Heb je het ergens heel erg moeilijk mee?

Probeer dan deze oefening eens.

1. Denk aan de persoon van wie je het allermeest op de hele wereld houd.

2. Heb je die persoon goed op je netvlies staan? Stel je dan voor dat die persoon hetzelfde probleem inclusief jouw angsten, twijfels etc heeft. Hoe zou je die persoon behandelen? Wat zou je zeggen en doen? Schrijf dat in een paar woorden of zinnen op.

3. Ben jij bereid om die waarden en normen van je enorme liefde voor de ander ook voor jezelf (!) in te zetten? Wat zeg je dan nu tegen jezelf en ga je voor jezelf doen om je lijden lichter te maken?

Voor meer tools en oefeningen om je zelfcompassie te versterken en lichter te leven en werken, kijk eens bij mijn andere blogs. Of connect met me of volg me op LinkedIn. Wil je concreet hulp hierbij: kom dan gewoon eens sparren over jouw probleem. Je bent het meer dan waard.

Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *