Foto door SignatuurB

Mijn naam is Judith Niekel-Sjoerds en ik ben geïnteresseerd in alles wat met mensen te maken heeft. Ik heb daarom onder meer een Master gedaan in Levenslooppsychologie. Hierin staat het hele leven van de mens met alle ups en downs centraal. Omdat ik no-nonsense en praktisch ingesteld ben, werk ik graag oplossingsgericht. En met humor en (com)passie. Mijn interesse ligt op het snel verlichten van problemen die zich voordoen in elke levensfase. Ik maak hierbij graag gebruik van onder meer oefeningen uit de Acceptance en Commitment Therapy.

Daarnaast vind ik het erg leuk om te schrijven. Zo schrijf ik regelmatig columns voor de Baarnsche Courant, artikelen voor LifeMe België en voor mijn eigen website. Verder heb ik veel ervaring met het oefenen voor sollicitatiegesprekken en het meedenken over een passende baan voor jou. Of te kijken welke mogelijkheden er zijn om je baan leuker te maken.

Ik heb mijn eerste Master in Europese Studies (Europees Recht, Engels en Spaans) gehaald in 1987. Na ongeveer 15 jaar in de (internationale) financiële sector gewerkt te hebben en daarna als Engels onderwijsauteur, wilde ik me focussen op een grote passie: Een (klein) steentje bijdragen om mensen lichter door het leven te laten gaan. En ben ik psychologie gaan studeren.

Ik zie overal mogelijkheden en groeikansen, ook voor problemen. Zo heb ik voor het bedrijf Omdenken van Berthold Gunster een omdenkcoaching methodiek ontwikkeld waarbij mensen letterlijk leren om problemen om te denken in groeikansen. Dit past uitstekend binnen mijn persoonlijke doel om mensen te helpen blijer en lichter door het leven te kunnen gaan. Ik heb mij niet voor niets gespecialiseerd in de positieve psychologie, die als streven heeft mensen te laten bloeien door in te zetten op hun sterke kanten en eigenschappen.

Ik ben daarnaast als ACT therapeut en coach lid van de internationale Association for Contextual Behavioral Science en lid van hun Nederlandse-Belgische chapter, ASBS BeNe.

Ik ben tevens lid van LifeMe België, een Belgische non-profit organisatie die een gezonde levensstijl voorstaat.

Ook ben ik lid van het Nederlandse Instituut van Psychologen (NIP) en volgens hun regels moet ik dit zo (afstandelijk) verwoorden: “Judith Niekel-Sjoerds is lid van het NIP (Nederland Instituut van Psychologen).” 🙂